דירת פנטהאוז 5 חדרים ברמת גן


עיצוב פנים- אופירה רייכקינד יצהרי 

הדירה מתפרשת על כ-200 מ"ר ומרפסות כ-100 מ"ר.
בדירה גרה משפחה בת 5 נפשות. ההורים בשנות ה-40 המאוחרות שלהם ושלושה ילדים .בן חייל, בת בכיתה יא' ובן בבית ספר יסודי.
הדירה ממוקמת בקומה ה-21 של הבניין.הנוף ממנה פשוט נפלא! לכן זה היה מאוד חשוב לתת ביטוי לנוף גם בתוך הסלון אם בצבעים של עיר, אפור של הבטון עם ירוק של הגינות ושטחים ירוקים והחום של העצים ואם בהשתקפות של הנוף בתקרה המיוחדת בסלון.
בעלי הדירה שראו בדירה הזו דירת חיים היו מעורבים מאד בתהליך החשיבה ,העיצוב והקנייה אך עם זאת סמכו על אופירה ונתנו לה יד חופשית בבחירות עם התאמה לתקציב.
הם אוהבים עיצוב ,חומרים וחפצים מיוחדים והיו פתוחים רעיונית לכמעט כל הצעה.
כל התהליך נמשך כשנה וחצי מיום שהמשפחה קנתה את הדירה ועד שנכנסו אליה.
המשפחה סיכמה את הרצונות שלה בכך שיהיה נוח ,מיוחד ומעוצב.
כשקונים דירה מקבלן היתרון הוא שכמעט ואין הפתעות אך עם זאת הקבלן מטיל מגבלות רבות על שינויים ואם החברה הקבלנית מוכנה לבצע שינויים מחירם גבוה מאד בדרך כלל.
לכן, היה על אדריכלית הפנים להתמודד עם הרצונות של המשפחה והרעיונות שלה עצמה לבין דרישות הקבלן והלאווים של החברה הקבלנית.
כמו בכל פרויקט הייתה כמובן מגבלת תקציב אך ניתן לאמר שהדירה נראית יקרה הרבה יותר מהעלות בפועל. הרעיון של אופירה היה לבחור חומרים מיוחדים הנראים "מיליון דולר" אך לא יקרים במיוחד ולקנות רהיטים בחנויות שאינן ממותגות ברף העליון אך הסחורה שלהן לא פחות טובה וכמובן להשתמש בשרותיו של נגר פרטי.
אופירה התבקשה לתכנן מטבח גדול ומרווח עם דלפק ישיבה שישמש את המשפחה ביום יום ופינת האוכל ליד שנפתחת רק בסופי שבוע.
המשפחה אוהבת להתכנס ולאכול באזור המטבח ומארחת הרבה חברים ומשפחה .
אופן הגשת האוכל המועדף על בעלת הדירה הוא בסגנון בופה כך שהיה צורך בדלפק או אי גדול וארוך.
המטבח מתוצרת "מטבחי דקור" אפשר לאופירה ולבעלי הדירה לבחור בחומרים מיוחדים ומעניינים לצד רמת ביצוע גבוהה מאוד.הארונות הגבוהים במטבח נצבעו בצבע שמנת בהירה ויחידת הדלפק עשויה פורניר avony מרוח בשכבות לקה מבריקה . עיצוב הדלפק הוא בלעדי של אופירה עם המשטח המרחף מעל הארונות בעזרת עמודים קטנים מניקל.
השיש במטבח הינו גרניט בגימור שונה. השיש על הדלפק הותז במים וכך נוצר החספוס שעליו והטקסטורה המיוחדת. השיש על הארונות הקרובים לחלונות עבר ליטוש וכך נחשפו כל המאובנים שבתוכו והוא קיבל ברק מעניין
הספות בסלון מרופדות בעור והשזלונג מרופד בבד בשילוב צבעים וטקסטורות שנבחרו על ידי אופירה ובעלת הדירה בחנות לבדים.
.
הבחירה בירוק שנחשבת לבחירה נועזת בסך הכול ונבעה מתוך רצון להתחבר לנוף וגם משום שקרם זה  הצבע הכי בנאלי ובטוח שיכולנו לבחור.
הקיר של הטלוויזיה חופה בחלקו באלמנט מפורניר אלון בשילוב עם פסי פרספקס המוארים בנורות לד. המחשבה מאחורי הרעיון הייתה לתת גדש לקיר הזה שמסתכלים עליו לא מעט ובוודאי שלא לעשות את זה מגבס שכבר נמאס לראות בכל מקום.
התקרה המיוחדת בסלון נבחרה משום שהיא מעשירה את החלל בה היא נמצאת ומעל הכול שימשה כמראה לנוף שבחוץ.
הנוף העירוני משתקף בתקרה ונכנס לתוך הסלון ויוצר מראה נהדר.
על מנת למתוח את החומר ממנו עשויה התקרה תכננה אדריכלית הפנים קרניז גבס בשילוב עם המזגן וכך נוצרה אפשרות למתוח את החומר ,לשלב בתוכו גופי תאורה שקועים ופתחי האוורור ממוקמים בהתאם.
הצבע על הקירות הינו קטיפה בגוון אפור בהיר עירוני שנבחר כדי להתחבר לצבעי הנוף שבחוץ . השימוש בצבעים מיוחדים לקירות מעלה את רמת מראה החלל בכמה דרגות לעומת כל צבע סטנדרטי  אחר ולא משנה הגוון.
פינת האוכל הגיעה מהדירה הקודמת. השולחן נשאר אך את הכיסאות הוחלפו לגרסה יותר קלאסית כדי שישתלבו במראה הכללי. כך למעשה עודנה הכפריות של השולחן ומוזגה עם קו הריהוט המודרני.

הדלתות הפנימיות של החדרים מתוצרת דקור בצבע חום מבריק ומשתלבות נהדר עם הריצוף וממשיכות את בחירת הצבעים מחלל האירוח  .
דלת הכניסה גם היא של דקור נבחרה בקפידה כי הכניסה צריכה לתת רמז וביטוי למה שקורה בפנים.
גופי התאורה מכילים ברובם נורות חסכוניות . רוב גופי התאורה נבחרו כדי לתת אור ולא כדי לבלוט כדי שלא יגנבו את ההצגה משאר האלמנטים בחלל פרט למנורה מעל הדלפק והגוף תאורה מעל השולחן בסלון.גם הם עשויים זכוכית חלבית שאינה בולטת יותר מידי.
החיבור בין כל החומרים שלעיתים נראים שונים זה מזה יצר דירה חמה, מעוצבת ומיוחדת הגורמת לבעלי הדירה גאווה והנאה רבה.

 

לצפייה בגלריית התמונות לחץ כאן

צילום - אסף הבר