כתבות ומאמרים




דירה בכפר סבא

 

מאת:אדריכלית הפנים אופירה רייכקינד יצהרי 

צלם:אסף הבר

רהיטים: יפרח בן צבי

 

דירת ארבעה חדרים בבנין רב קומות בכפר סבא- "משאת נפשם" של רוב המעצבים אך עם זאת כשהלקוחה מאפשרת יד חופשית וסומכת על אדריכלית הפנים האפשרויות כמעט בלתי מוגבלות.

המחשבה המובילה בתכנון העיצוב של אדריכלית הפנים היא שהבית אמור לשקף את בעלי הבית או את איך שהם "תופסים" את עצמם. במקרה הזה מדובר בבעלת דירה צעירה ברוחה ,מטופחת ,עליזה, בעלת ראיה חיובית על החיים הגרה לבד אך עולמה מלא בעבודה ,ברוחניות ובקשרים חברתיים. לכן, היה חשוב שהדירה תשקף את אישיותה כדי שתרגיש בנוח בביתה.

מכיוון וגודל הדירה הינו סטנדרטי ביחס לדירות הנבנות בשנים האחרונות הקו המוביל היה לבחור בעיצוב נקי ,קווים ישרים כדי שהחללים יישארו פתוחים וגדולים ככל שניתן אך עם זאת לתת הדגשים בצבע במקומות הנכונים.

כשפותחים את דלת הכניסה נפתח בפני הנכנס חלל הסלון . האדריכלית וגם בעלת הדירה רצו שהתגובה הראשונה תהייה "וואוו" ואכן הן קיבלו את מבוקשן. חלל הסלון הוגדל ככל האפשר ואף סופחה אליו מחצית מהחדר הרביעי ומחציתו השנייה סופחה לחדר השינה המרכזי . בפינה שנוצרה עקב הסיפוח עוצבה פינה מרוקאית המהווה ניגוד מוחלט לעיצוב הנקי והמודרני של כל הדירה אך גם מדגיש אותו ומשתלב עם הצבעוניות באישיותה של בעלת הדירה.

המטבח נפתח לסלון במלואו וכל פינה בו נוצלה כולל דלפק אוכל וארון המסתתר מאחורי דלת גדולה מזכוכית צבעונית מצוירת.

בפינת האוכל נוצלה הנישה לארון כלים ואחסון ומוסתרת על ידי דלתות  M.D.Fצבועות שלייפלק בגוון קרם עם דוגמא של פסים חרוטים על העץ.

השימוש בגבס היה מינימאלי בדירה זו מתוך מחשבה שכדאי לשמור על חלל אוורירי ככל שניתן ולמען האמת גם מתוך רצון לוותר על נישות הגבס הנראות בכל דירה.

פרטי הגבס היחידים בדירה הם הנמכת התקרה בסלון המובילה את העין ישירות לתוך הדירה ומדגישה את פינת הישיבה בסלון  ושני עמודים משני צידי הקיר עליו תלויה הטלוויזיה.

התקרה עצמה מורכבת משני חלקים הנכנסים זה בזה אך לא נוגעים ומשאירים מרחק של 10 ס"מ ביניהם ומרכיבים שלם אחד.עמודי הגבס נועדו להאריך את הקיר עליו תלויה הטלוויזיה כדי לתת לו זכות קיום בגלל גודלו המינימאלי אך עם זאת המרחקים הקבועים הנשמרים בין העמודים לקיר גורמים לו להראות "קל" כך שאין הוא מכביד על החלל. בין הרווחים נתלו שני גופי תאורה המאירים למעלה ולמטה ולמעשה בעזרת האור משלימים את הרווח בין הקיר לעמודים.

בחדר השינה המרכזי בדירה נעשו מספר שינויים.כאמור, החדר גדל על חשבון מחציתו של החדר הרביעי .התוספת שנוצרה נוצלה לארון קיר גדול במיוחד . חדר הארונות המקורי וחדר האמבטיה אוחדו לחלל אחד שמשמש כחדר אמבטיה גדול הכולל אסלה מצד ימין התחומה בדלת זכוכית ומצד שמאל מקלחון מרווח ,במרכז ,ארון אמבטיה עם כיור הפתוח לחלל חדר השינה .קירות חדר האמבטיה עשויים זכוכית על מנת לאפשר לאור לחדור לחדר מהחלונות דרך הזכוכית וגם גורמים לחדר להראות מרווח יותר.

על הזכוכית נצרבו מילים ביפנית שמשמעותן "אהבה" ו"אחווה".

הצבעים שנבחרו בכל חללי הבית נבחרו בקפידה רבה ובמטרה שישלימו זה את זה. בסלון קיר הטלוויזיה והעמודים חופו בחומר מיוחד המקנה טקסטורה מעניינת לקיר וצבע עם עומק ,הכורסאות בפינת הישיבה רופדו בבד לבן דוחה כתמים ,הספה בבד אפור כהה וגוף פינת הישיבה באדום. שולחן בפינת הישיבה עשוי נירוסטה ומהווה חיבור מושלם בין הסלון ,שידת הטלוויזיה והמטבח.

שולחן האוכל עשוי זכוכית עם פסי עץ מלא מאדני רכבת המרככים את קרירות הזכוכית ורגליו רגלי נירוסטה.

שידת הטלוויזיה עשויה מתכת עם אריחי צפחה שחורים במשטח העליון שלה.

המטבח לבן מבריק אך דלתות הקלפות שלו מזכוכית מצוירת שביחד משלימות ציור שלם.

דלפק האוכל במטבח עשוי גם הוא מזכוכית עם רגלי נירוסטה ובכך שומר על קלילות במראה הכללי וקירבתו לשולחן האוכל אינה מורגשת.

אריחי הרצפה האפורים בכל הבית מעניקים מראה מודרני לכל חללי הבית ומאפשרים הנחת רהוט מכל סוג וצבע.

"צבע הוא אלמנט חשוב מאד בעיצוב אך לא מעט אנשים חוששים להשתמש בו.לעיתים קרובות אני מוצאת את עצמי נאלצת להשתמש בכל כוח השכנוע שלי כדי לשכנע לקוחות לבחור צבעים פרט ללבן ושמנת על מנת לתת חיים לחללים.

אני יודעת שהיום הצבע המועדף על אדריכלים הוא לבן אך לדעתי בית לבן ללא הדגשי צבע הוא בית ללא רוח חיים, בלבן בלבד יש זכות ,ניקיון וטוהר אך לבן הוא גם מנוכר ,קר ומשעמם .לכן חשוב לי מאד לשלב צבעים וטקסטורות ברהיטים, קירות וחפצים לפי אופיים של בעלי הבית ולפי אופיו של החלל" מסכמת אדריכלית הפנים אופירה רייכקינד יצהרי.